Contactform Markthallen

Contactformulier

Contact

Theophilus van Kannel en de Draaideur

Vandaag de dag komen automatische en handbediende draaideuren vaak voor in grote gebouwen overal ter wereld. Maar hoe zijn ze daar gekomen? Deze aflevering van het Amerikaanse contentplatform Howstuffworks Stuff of Genius 'draait' om Theophilus van Kannel en zijn legendarische uitvinding 'de draaideur'.

Belangrijkste feiten In deze video

  1. Theophilus van Kannel was de uitvinder van de draaideur en hij wilde hiermee voorkomen dat hij de deur open moest houden voor vrouwen. (00:06)
  2. Theophilus van Kannel patenteerde zijn draaideur ontwerp in 1888. (0:34)
  3. Draaideuren zijn energie-efficiënter dan traditionele (openslaande of schuivende) deuren en houden tocht, stank en lawaai van buitenaf tegen. (00:57)

Over Theophilus van Kannel

Theophilus Van Kannel (1841, Philadelphia, Pennsylvania - 1919) was een Amerikaanse uitvinder. Hij werd bekend door zijn uitvinding van de draaideur, waarop hij op 7 augustus 1888 een patent verwierf. Van Kannel werd in 1889 voor zijn uitvinding en de bijdrage die deze aan de samenleving gaf beloond met de "John Scott Legacy Medal", een onderscheiding van het Franklin Instituut.

Bron: Stuff of Genius

Download Whitepaper "Wat wordt het visitekaartje van uw gebouw?"

Henk Goede

Geschreven door Henk Goede

Altijd vrolijke, praktijkgerichte marketingman, enthousiasteling en ambassadeur van Koninklijke Boon Edam. Bij Boon Edam zet ik mijn marketingexpertise - als onderdeel van de ruim 140 jaar expertise van Boon Edam - in om mensen van optimale energiebesparende of beveiligde entreeoplossingen te voorzien die de beste oplossing zijn voor hun specifieke situatie. In het proces daarnaartoe voorzie ik gebouweigenaren, architecten, aannemers, eindgebruikers en andere partijen graag van de béste informatie om hun werk optimaal uit te kunnen voeren. Hierbij valt te denken aan case studies, whitepapers, checklisten, handleidingen, video's en productinformatie. Ik ben zeer trots dat ik bij zo'n mooi bedrijf werk!

Schrijf u in voor blog updates per e-mail

Recente Blogs

Blogs per onderwerp

Kies allemaal