Contactform Markthallen

Contactformulier

Contact

Oude beveiligingsdraaideur hergebruikt in circulaire verbouwing

Tourlock beveiligingsdraaideur wrapping

Een beveiligingsdraaideur vormt een scheiding tussen een onbeveiligd en beveiligd gebied en maakt in deze positie veel draaiuren. De entree moet tijdens de gehele levensduur een veilige en betrouwbare toegang vormen voor de gebruikers. Soms is er behoefte aan beveiligingsupgrades of door een verbouwing bijvoorbeeld voorkeur voor een andere uitstraling. Dan komt de klant vaak bij ons voor een nieuwe deur, maar dat hoeft echt niet altijd!


Een recent project is daar een mooi voorbeeld van. In 2015 stond een groot hightechbedrijf aan de vooravond van een grote verbouwing. In het kader van circulair bouwen, wilden zij zoveel mogelijk van het pand hergebruiken en kregen wij de vraag of het mogelijk was om een Tourlock beveiligingsdraaideur te demonteren en tijdelijk op te slaan. Deze toegangsdeur diende al 17 jaar als personeelsingang en had al die jaren zijn kwaliteit bewezen. Dus toen bekend werd dat deze ingang verplaatst moest worden, wilde de klant de gebruikte deur meteen nieuw leven in blazen.

Modernisering naar laatste stand der techniek

Een mooie uitdaging, want er moest goed onderzocht worden wat de mogelijkheden voor reviseren waren. Om hier een helder beeld van te krijgen, zijn de wensen en behoeftes van de klant geïnventariseerd en is er een uitgebreide opname en analyse van de opgeslagen Tourlock draaideur gedaan. Aan de hand daarvan is de techniek in de deur, zoals de sensoren en het besturingssysteem, uitgebreid gemoderniseerd naar de laatste stand der techniek. Op deze manier voldoet de deur weer aan de meest recente normen en richtlijnen.

Hergebruik Tourlock beveiligingsdraaideur

Wrappen voor nieuw uiterlijk

De beveiligingsdraaideur moest niet alleen onder de kap geüpgraded worden. Ook was de klant van mening dat het oorspronkelijke uiterlijk van de draaideur niet meer bij de nieuwe uitstraling van het pand paste. Het wrappen van de constructie was hiervoor de ideale oplossing. Bij wrappen wordt er een gekleurde folie aangebracht op de deur, waardoor deze er weer splinternieuw uitziet. Nadat de beveiligingsdraaideur door een team van wrapping specialisten in een nieuw jasje was gestoken, kon deze worden geplaatst op de nieuwe plaats in de gevel.

Een prachtig project, waarbij door hergebruik de Tourlock beveiligingsdraaideur onderdeel is geworden van de ‘circulaire verbouwing’ van een gebouw.

Marcel Albers

Geschreven door Marcel Albers

Als Boon Edam’s expert op het gebied van modernisering houdt Marcel zich bezig met upgrades van draaideuren, schuifdeuren en beveiligingsdeuren die al jaren ‘in het veld staan’ naar de laatste stand der techniek, zodat zij voldoen aan de meest recente veiligheidsnormen. Maar ook uitbreidingen op bestaande entreeoplossingen zoals entreematten, luchtgordijnen en ‘groene’ moderniseringspakketten, het wrappen van deuren en het ombouwen van ‘vreemd fabricaat deuren’ naar een échte Boon Edam behoren tot de dagelijkse kost van Marcel. In de wandelgangen noemen ze hem The Modernator!

Schrijf u in voor blog updates per e-mail

Recente Blogs

Blogs per onderwerp

Kies allemaal