Contactform Markthallen

Contactformulier

Contact

Nieuwste trend in biometrie geïntegreerd in Speedlane Swing beveiligingspoortjes

Recent bezocht ik de Asis beurs 2017 in Dallas, Texas. Tijdens deze grootste beveiligingsbeurs interviewde ik Gary Jones, Vice President Channel & Marketing Biometric Access and Time Solutions bij IDEMIA. Gary weet alles over de laatste trends in de biometrische industrie en hoe dit geïntegreerd kan worden in beveiligingspoortjes.

De mogelijkheden op het gebied van biometrie worden steeds groter. Een trend die je steeds vaker gaat zien is de ‘Frictieloze Biometrie’. "Dat houdt in dat je kunt zorgen voor een hoge doorloopsnelheid en hoge capaciteit en tegelijkertijd een hoog beveiligingsniveau kunt waarborgen", vertelt Gary Jones. 

Extreem hoge doorloopcapaciteit

Onze Speedlane Swing beveiligingspoortjes waren op Asis beurs geïntegreerd met het MorphoWave toegangscontrolesysteem. Gary legt de werking uit: "Het scant alle vingers van de hand door een simpel 'zwaai' gebaar. Door heel eenvoudig de hand door het apparaat te zwaaien, krijg je direct een terugkoppeling". Hiermee kunnen extreem hoge doorloopcapaciteiten gerealiseerd worden. 

De verwachting is dat deze technologie steeds vaker zal worden geïntegreerd in beveiligingspoortjes. Ook gezichtsherkenning zal volgens Gary een belangrijkere rol gaan spelen in gebouwbeveiliging. "Hiermee kun je virtuele barrières of gebieden bovenop je fysieke lagen van beveiliging creëren. Dit om mensen te volgen, zodat je de veiligheid en beveiliging waarborgt zodra men achter de fysieke barrière is." 

Vlog video: MorphoWave technologie

In mijn onderstaande vlog video zie je het volledige interview met Gary Jones en laat hij zien hoe de authenticatie met de MorphoWave technologie precies werkt.

 

 

Jonas Oijevaar

Geschreven door Jonas Oijevaar

Jonas is een echte millennial met een grote interesse in technologische innovatie, artificial intelligence en internet of things. Als Market Research Executive & Innovator bij Boon Edam is hij voortdurend bezig met het ontdekken van de laatste trends en ontwikkelingen in de markt. Daarnaast brengt hij op mondiaal niveau de klantbehoeftes in kaart en ontwikkelt hij nieuwe business modellen.

Schrijf u in voor blog updates per e-mail

Recente Blogs

Blogs per onderwerp

Kies allemaal
Normen en richtlijnen voor veilige en toegankelijke draaideuren