Contactform Markthallen

Contactformulier

Contact

Enorme Boon Edam draaideur voor buitenlandse klant

Medio 2015 kreeg Boon Edam een wel heel bijzondere aanvraag binnen voor een enorme automatische draaideur. De deur moest een transparante uitstraling hebben, maar daarbij ook nog eens een diameter van 4,5 meter hebben een hoogte van 6 meter! Naast deze enorme omvang moest de draaideur ook nog eens bestand zijn tegen een enorme windbelasting, meer dan windkracht 12. Een prachtige uitdaging voor ons.

Groot, groter, grootst... en zwaar

De eisen die aan de draaideur werden gesteld, stelde ons voor de uitdaging om op zoek te gaan naar een pand dat hoog genoeg was en een geschikte fundering had om deze deur te kunnen plaatsen. Uiteindelijk hebben wij daarvoor een locatie gevonden in Edam, een pand dat verhuurd was aan een kranenbedrijf. Met man en macht en met de inzet van mobiele kranen hebben wij de deur opgebouwd. De draaideur heeft een diameter van 4,5 meter. De hoogte onder het plafond (doorloophoogte of hoogte onder de kap) is eveneens 4,5 meter. Bovenop het glazen plafond is een glazen cilinder geplaatst, waardoor de totale hoogte van de draaideur ruim 6 meter is. De constructie van de deur is gemaakt van dikwandig staal, waardoor het totale gewicht van de deur uitkomt op ruim 9.000 kg.

Grote hoge zware draaideur Boon Edam

Project: Grote draaideur voor buitenlandse klant
Engineering: Wim Visscher, Umut Mutlu, Guido Wageman en Steven Boegem
Inkoop: Carlo Nijholt
Assemblage: Jan Kwakman, Jan Tol, Jack Nieuwkoop en Eric Petiet
Opbouw: Nick Bouman, René Tol, Jack Nieuwkoop en Eric Petiet
Projectmanagement: Arno van Riesen

Jeannette Lenssen-Kwantes

Geschreven door Jeannette Lenssen-Kwantes

Ik ben de Adviseur Architecten van Boon Edam. In deze rol geef ik adviezen over verschillende entreeoplossingen en de toepasbaarheid daarvan. Ik probeer de esthetische wensen van de architect te koppelen aan de functionele eisen die aan een entree worden gesteld. Dit leidt tot bijzondere entreeoplossingen die zowel qua uitstraling als functies bij een gebouw passen.

Schrijf u in voor blog updates per e-mail

Recente Blogs

Blogs per onderwerp

Kies allemaal
Download Whitepaper "Wat wordt het visitekaartje van uw gebouw?"