Contactform Markthallen

Contactformulier

Contact

De drempel verlagen met een glazen entree

Glazen_entree.jpgOf het nu om een winkel, hotel, school of kantoorpand gaat: Bijna elke gebouweigenaar wil dat zijn gebouw een gastvrije uitstraling heeft. Daarvoor hoeft de rode loper niet uitgerold te worden, maar het uiterlijk van een gebouw is wel heel bepalend voor de beleving van een bezoeker. Een belangrijke rol is daarbij weggelegd voor de entree. De deur van een gebouw geeft bezoekers een eerste indruk van het pand en kan bewust of onbewust uitnodigen om naar binnen te stappen. Mede vanwege dat effect wordt de laatste jaren steeds vaker gekozen voor een transparante entreeoplossing.

Het belangrijkste kenmerk van een glazen entree is het gebruik van grote glasoppervlakken. Glas kan in allerlei soorten deuren toegepast worden. Van klapdeuren, vouwdeuren, schuifdeuren tot volglazen tourniquets of draaideuren. Een ander kenmerk is dat er in deze entree types weinig constructieve profielen zichtbaar zijn, en dat het aantal rvs onderdelen voor het frame en de glasklemmen tot het minimum wordt beperkt.

Natuurlijke Overgang met een Glazen Entree

Dit alles draagt bij aan een gastvrije entree. Bezoekers voelen geen belemmering van een dichte wand of plafond. Waar sommige mensen een benauwd gevoel krijgen van een donkere ingang, kan een transparante entree juist een vrij gevoel geven. Doordat je kan zien wat zich aan de andere kant van de deur bevindt, weet je wat je kan verwachten voor je een gebouw binnenstapt. Zo ontstaat er een heel natuurlijke overgang van buiten naar binnen en andersom. Daarbij is de inrichting van de ruimte achter de entree vanzelfsprekend ook belangrijk. Het zijn allemaal kleine details die kunnen uitnodigen om ergens binnen te treden. 

» Download de Whitepaper "Wat wordt het visitekaartje van uw gebouw?"

Ito--015Glazen Entree geeft ‘Wauw-gevoel’ 

En in sommige gevallen kan dat echt gepaard gaan met een ‘wauw-gevoel’. Zeker bij een glazen draaideur met een hoge doorloophoogte vergeet je bijna dat je door een tourniquetdeur loopt. Om de glazen entree nog indrukwekkender te maken kan in de kap boven de draaideur led-verlichting worden ingebouwd. Dit geeft vooral in de avonduren een luxe effect, want overdag valt er door de glazen constructie natuurlijk al veel licht in het gebouw.

Als er veel tijd en moeite is gestoken in het ontwerpen van een prachtige voorgevel, wilt u een entree die aansluit bij het design. In veel gevallen kan een glazen entree daarvoor een uitkomst zijn. Want buiten het gastvrije aspect ziet een transparante entree er heel elegant en strak uit. Het slanke, hoge en ranke uiterlijk maakt een glazen deur geschikt om toegepast te worden in een moderne gevel. Maar het kan juist ook een blikvanger zijn in een complex met een klassiekere architectuurstijl.

Brede Toepasbaarheid van Glazen Entree

Een transparante entree wordt vooral veel toegepast bij kantoorgebouwen, zoals bij 1000 Mahlerlaan op de Zuidas in Amsterdam. Maar bijvoorbeeld ook bij musea, zoals het Stedelijk Museum en het Mauritshuis. Hier draagt de volglazen tourniquet bij aan een luxe, chique uitstraling. Een glazen entree kan ook dienen als gastvrije, ongehinderde doorgang, bijvoorbeeld bij een hotel. Zo kan de entree bij elk gebouw een ander gevoel oproepen bij bezoekers.

 

Download Whitepaper "Wat wordt het visitekaartje van uw gebouw?"

Jeannette Lenssen-Kwantes

Geschreven door Jeannette Lenssen-Kwantes

Ik ben de Adviseur Architecten van Boon Edam. In deze rol geef ik adviezen over verschillende entreeoplossingen en de toepasbaarheid daarvan. Ik probeer de esthetische wensen van de architect te koppelen aan de functionele eisen die aan een entree worden gesteld. Dit leidt tot bijzondere entreeoplossingen die zowel qua uitstraling als functies bij een gebouw passen.

Schrijf u in voor blog updates per e-mail

Recente Blogs

Blogs per onderwerp

Kies allemaal