Contactform Markthallen

Contactformulier

Contact

Wat de geschiedenis van Boon Edam ons heeft geleerd...

De 3 Gouden Lessen van Boon Edam

De toekomst is in het verleden geschreven

Hebt u zich ooit afgevraagd waar Boon Edam vandaan komt? U hoort ons regelmatig trots praten over onze ruim 144-jarige geschiedenis, maar kent u deze ook? En de lessen die wij geleerd hebben in het verleden en nu nog steeds toepassen?

Is het verleden écht relevant?

Bij Boon Edam werken wij anders en dat heeft veel te maken met onze roots. In 1873 opende een Nederlandse vakman, Gerrit Boon, een timmerwerkplaats in Amsterdam-Noord en dat is waar het allemaal begon. Voor ons is de sleutel tot succes niet alleen om te leren van eerdere goed verlopen ervaringen, maar ook om bescheiden en flexibel genoeg te zijn om onze fouten toe te geven en te groeien. Vooruit met de geit, laten we 3 van de grootste lessen voor ons bekijken:

Hebt u zich ooit afgevraagd waar Boon Edam vandaan komt? U hoort ons regelmatig trots praten over onze ruim 144-jarige geschiedenis, maar kent u deze ook?Les 1 – Luister naar iedere klant als individu

Afkomstig uit een tijd waarin specialisatie populair was - in feite, de norm - hebben we al vroeg geleerd hoe belangrijk het is om te luisteren naar de individuele behoeften van onze klanten. Geen twee projecten zijn namelijk hetzelfde en door te luisteren in combinatie met onze skills als toegangsspecialist, zijn we in staat unieke toegangsoplossingen te bieden voor zowel beveiligings- als architectuursituaties.

Les 2 – Het heeft toegevoegde waarde om specialist te zijn

In een tijd van massaproductie en automatisering, is het eenvoudig om je kernwaarden te vergeten en jezelf te verliezen in de nieuwe wereld. Hoewel we natuurlijk uitstekend op de hoogte zijn van de nieuwste technologieën en trends, kwamen we uit een tijd waarin de zaken een stuk eenvoudiger lagen.

Dit was een tijd waarin mensen nog naar speciaalzaken gingen, omdat ze vertrouwden op de expertise. Men kocht individueel van een slager, een bakker en een apotheker. We zijn er trots op aan die filosofie te hebben vastgehouden en dat onze mensen vandaag de dag dé experts zijn in hun vakgebied. Onze klanten komen naar ons om samen te werken, omdat we de “Entry Experts” zijn - niet alleen in naam, maar ook in de praktijk!

Les 3 – Prestige mag nooit als vanzelfsprekend worden beschouwd

In 2003 beloonde koningin Beatrix Boon Edam met een Koninklijke titel. Dit was een grote eer voor ons. We zijn ervan overtuigd dat een dergelijke erkenning berust op onze harde werk, gedrevenheid en toewijding aan onze mensen, klanten, producten en diensten.

Op eenzelfde manier positioneren onze loyale klanten ons als, wat zij zien, een premium merk. We werken elke dag keihard om deze status te behouden in een concurrerende industrie. Premium zijn betekent voor ons altijd zorgen voor een uitstekende service, kwaliteitsproducten en advies op basis van kennis.

140 jaar in 2 minuten

Neem een kijkje in onze wereld waar wij vandaan komen en je zult zien hoe ons verleden echt de toekomst met ons vormt. Bekijk de video hieronder om ruim 140 jaar in 2 minuten te zien.

Henk Goede

Geschreven door Henk Goede

Altijd vrolijke, praktijkgerichte marketingman, enthousiasteling en ambassadeur van Koninklijke Boon Edam. Bij Boon Edam zet ik mijn marketingexpertise - als onderdeel van de ruim 140 jaar expertise van Boon Edam - in om mensen van optimale energiebesparende of beveiligde entreeoplossingen te voorzien die de beste oplossing zijn voor hun specifieke situatie. In het proces daarnaartoe voorzie ik gebouweigenaren, architecten, aannemers, eindgebruikers en andere partijen graag van de béste informatie om hun werk optimaal uit te kunnen voeren. Hierbij valt te denken aan case studies, whitepapers, checklisten, handleidingen, video's en productinformatie. Ik ben zeer trots dat ik bij zo'n mooi bedrijf werk!

Schrijf u in voor blog updates per e-mail

Recente Blogs

Blogs per onderwerp

Kies allemaal
In 7 stappen naar een goed beveiligde doorgang