Contactform Markthallen

Contactformulier

Contact

Hoe maak ik mijn draaideur en toegangspoortje op de juiste manier schoon?

Hoe maak ik mijn draaideur en toegangspoortje op de juiste manier schoon? | Boon Edam

Er is een grote kans dat het reinigen en ontsmetten van uw draaideur, toegangspoortje of beveiligingsdeur normaal gesproken niet bovenaan uw to-do lijst staat. Echter, nu we geconfronteerd worden met een wereldwijde pandemie, is het essentieel om dit te benoemen. Uw toegangsproducten worden immers dagelijks door honderden tot duizenden handen aangeraakt.

Wat gebeurt er als u het verkeerde reinigingsmiddel of methode gebruikt?

Niet alle toegangsproducten zijn van hetzelfde materiaal gemaakt. Veel van deze producten zijn zelfs van meerdere materialen gemaakt, die ieder hun eigen producteigenschappen hebben. Daarom heeft ieder soort materiaal op uw toegangsproducten een eigen reinigingsmethode. Het doel van het schoonmaken is tweeledig – als eerste om te desinfecteren ten behoeve van de veiligheid van personeel en gasten, en als tweede om de materialen duurzaam en netjes te houden voor de lange termijn. Waarom is het zo belangrijk om de juiste reinigingsmiddelen te gebruiken? Simpel gezegd; het gebruik van verkeerde reinigingsmiddelen kan permanente schade toebrengen aan de materialen van uw product, wat eeuwig zonde is van deze gemaakte investering.

Aanbevolgen reinigingsmethodes

De onderstaande tabel geeft een overzicht van de aanbevolen reinigingsmethoden en reinigingsmiddelen voor uw toegangsproducten. Houd er rekening mee dat een toegangsproduct uit verschillende materialen kan bestaan, waardoor mogelijk meer dan één reinigingsmethodes van toepassing is.

Soort oppervlak/materiaal Reinigingsmethode
Glas Reinig het glas met glasreiniger
Gepoedercoat aluminium Reinig het oppervlak met een spons, water en een mild reinigingsmiddel, gebaseerd op alcohol. Gebruik geen reinigingsmiddel met ingrediënten op basis van zuur!
Droog het oppervlak van de machine met een droge katoenen doek.
Geanodiseerd aluminium Voor het regelmatig reinigen van geanodiseerd aluminium kunnen zeepproducten worden gebruikt met een pH-waarde van 6 tot 8. Hier is het echter belangrijk ervoor te zorgen dat de gebruikte producten geen chloor bevatten. Een zwakkere ammoniak-chloor oplossing kan met voorzichtigheid worden gebruikt. Of u deze oplossing kiest of zeepproducten, zorg er in ieder geval voor dat u de gereinigde oppervlakken achteraf met veel water afspoelt.
Roestvast staal Reinig het oppervlak met een poetsmiddel en reiniger voor roestvast staal. Dit is vaak een op alcohol-gebaseerd reinigingsmiddel.
Polycarbonaat Wees altijd voorzichtig, want polycarbonaat is erg krasgevoelig Reinig het oppervlak met een sopje van warm water en een zachte microvezeldoek. Een beetje afwasmiddel is voldoende, maar om statische lading en het aantrekken van stof te voorkomen, kan ook een antistatische reiniger gebruikt worden. Gebruik nooit scherpe gereedschappen om plakband of stickers te verwijderen. Dit beschadigd de coatinglaag.
Kogelwerend (BR) glas Reinig het glas met Isopropylalcohol 99% of schoon water met een zachte doek. Gebruik nooit scherpe gereedschappen om plakband of stickers te verwijderen. Dit beschadigd de coatinglaag.
Tochtborstels Reinig de tochtborstels van het deurenstel van een draaideur met een stofzuiger.
Vloermat Reinig de vloermat met een stofzuiger.

Het is normaal gesproken aanbevolen om uw toegangsproduct eens per week te reinigen. Echter, in de huidige tijd met Corona, maar ook in het griepseizoen, wordt het aanbevolen om dagelijks uw producten te reinigen. Een dagelijkse snelle schoonmaak vermindert de kans op kruisbesmetting voor iedereen die in contact komt met uw toegangsproducten.

Bent u niet zeker over de gebruikte materialen van uw toegangsproducten of de te volgen reinigingsmethode, neem dan contact op met ons. Wij staan voor u klaar.

Jon-Paul Daum

Geschreven door Jon-Paul Daum

Jon-Paul is expert op het gebied van service en onderhoud voor toegangsproducten. Hij kan alles vertellen over de diverse onderhoudsoplossingen voor ieder type toegangsproduct en over hoe men de levensduur hiervan kan verlengen.

Schrijf u in voor blog updates per e-mail

Recente Blogs

Blogs per onderwerp

Kies allemaal
Normen en richtlijnen voor veilige en toegankelijke draaideuren