Wat te regelen voor optimale beschikbaarheid van uw automatische deur

Een defect aan een automatische deur kan heel hinderlijk zijn. Zeker als het gaat om de hoofdentree of wanneer de deur dient als toegangsbeveiliging. Dan is het van belang dat de storing snel opgelost kan worden. Een leverancier hoort dus een uitstekende serviceorganisatie te hebben, waarmee bindende afspraken zijn te maken over responstijd. Net zo belangrijk is het dat alle essentiële onderdelen permanent op voorraad worden gehouden.

Ideaal is het natuurlijk als een toegangsproduct gewoon helemaal nooit defect raakt. Dat is grotendeels te bereiken door periodiek deskundig onderhoud te laten uitvoeren. Daarbij wordt ook goed gekeken of bepaalde onderdelen misschien aan buitengewone belastingen worden blootgesteld, waardoor extra slijtage optreedt.

In een omgeving met verhoogd risico krijgen deuren echter ook te maken met abnormaal gebruik. Een inbraakpoging of vandalisme kan behoorlijk wat schade aanrichten. Ook dan is het zaak dat de deur zo snel en deskundig mogelijk hersteld kan worden.

Total Cost of Ownership

Opdrachtgevers die uitgaan van het principe van Total Cost of Ownership kiezen in de regel al voor toegangsoplossingen van hoge kwaliteit. Zij weten dat de extra investering binnen enkele jaren wordt terugverdiend door lagere onderhouds- en reparatiekosten. Echter, van net zoveel belang is dat achter het product een leverancier staat die snel reageert op calamiteiten. Want ook dat is een onderdeel van de kwaliteit van het eindproduct. Met een landelijk netwerk van deskundige monteurs, dat 24 uur per dag en 7 dagen in de week klaar staat om opdrachtgevers van dienst te zijn, kunnen er snelle responstijden gegarandeerd worden. 

Langere levensduur door goed onderhoud toegangsproduct

Grote storingen komen zelden voor bij goed onderhoud. Daarom kunnen die beter aan gespecialiseerde monteurs worden overgelaten. Op het moment dat er goed onderhoud wordt gepleegd, kun je de levensduur van de installatie tot wel veertig procent verlengen. Hoe langer de levensduur door goed onderhoud, des te lager het jaarlijks te reserveren bedrag. Verder blijft de leverancier noodzakelijk om bij te springen als er serieuze schade is ontstaan, bijvoorbeeld door een inbraak(poging). Het is dan een groot voordeel als de leverancier alles in eigen huis fabriceert, zodat beschadigde onderdelen in korte tijd vervangen kunnen worden en de deur er weer perfect uitziet.
Service en onderhoud draaideur | Boon Edam
Wat ook van belang is, is dat de leverancier voor een lange periode service kan verlenen en over de geschikte onderdelen beschikt. Een automatische draaideur of schuifdeur dient minimaal vijftien jaar mee te gaan en dan mag geen vroegtijdige vervanging nodig zijn, omdat een bepaald onderdeel niet meer gefabriceerd wordt. Ook dat draagt bij aan verlaging van de Total Cost of Ownership.


» Download ons white paper: Hoe kunnen met de juiste beveiligingsproducten toegangsprocessen vlekkeloos verlopen?


Kwalitatieve serviceovereenkomst

Het lijkt zo logisch, een serviceovereenkomst. Minder logisch is de kwaliteit hiervan. Hoe snel kan service worden geleverd? En hoe zit dat in de nacht van zondag op maandag? Worden reparaties duurzaam uitgevoerd, zodat de deur bijvoorbeeld ook weer voor 100 procent aan de eisen voor inbraakwerendheid voldoet? Dat zijn zaken die minder vanzelfsprekend zijn, maar die er wel toe doen. Het daarom belangrijk om uw wensen en behoeftes aan te geven bij de leverancier, zodat deze een passende serviceovereenkomst kan opstellen.

Jon-Paul Daum
Jon-Paul is accountmanager en heeft bij Boon Edam jarenlang ervaring opgedaan op het gebied van service en onderhoud voor toegangsproducten. Hij kan alles vertellen over het meest geschikte toegangsproduct voor iedere situatie, maar ook hoe bestaande toegangsproducten in optimale conditie gehouden kunnen worden en hoe de levensduur van toegangsproducten optimaal verlengd kan worden.