Productieproces en levertijd van een Tourniquetdeur: 3 belangrijke zaken om te weten

U bent eruit, u weet precies welke tourniquetdeur u wilt toepassen binnen het project. Dus bestellen maar, wij zetten de tourniquetdeur als leverancier in elkaar. En dan heeft u die binnen een paar weken… toch? Was het maar zo simpel. Het productieproces verloopt ingewikkelder. Graag deel ik 3 belangrijke zaken over het productieproces van een tourniquetdeur met u. Zo weet u hoe u zelf de levertijd kunt beïnvloeden én onnodige kosten kunt voorkomen.

1. De levertijd van de tourniquetdeur begint pas na uw definitief akkoord op de tekening

Levertijden en tekenwerk draaideuren | Boon Edam

Als u ons de opdracht geeft, bespreek ik als projectleider de tourniquet tot in detail met u. In een tekening werken we alle details voor u uit. Heeft u een goede tekening van de situatie in Autocad-formaat? Dan gebruiken we die ook. Bijvoorbeeld om zicht te krijgen op mogelijke obstakels of op de plek voor de aansluitingen. U en wij overleggen over de tekening, want de tekening is uw opdracht in beeld. Daarom leggen we de definitieve tekening ook ter goedkeuring aan u voor. Heeft u uw handtekening gezet? Dan gaat de tourniquet in productie zoals het op de tekening staat. Zo weet u precies wat u kunt verwachten.

2. Tussentijdse wijzigingen hebben invloed op de levertijd en de kosten

We besteden extra aandacht en tijd aan de tekening, omdat het niet of nauwelijks mogelijk is om veranderingen aan te brengen als de opdracht eenmaal in productie is. De tekening (3D-model) stuurt onze machines namelijk aan. Wilt u iets veranderen? Dan moet ook de tekening aangepast worden. Het is nauwelijks mogelijk om een tourniquet zomaar uit de productie te halen. Onze productieplanning zit namelijk heel strak in elkaar. We produceren de verschillende onderdelen tegelijkertijd voor een groep tourniquets in opdracht (20 of 30 stuks tegelijk). Dit doen we om efficiënt en zo snel mogelijk te kunnen produceren voor u als klant. Maar wat als er toch iets veranderd moet worden? Dan kijken we voor u in welke productiefase de tourniquetdeur zit en wat haalbaar is. Soms is het handiger en voordeliger voor u om parallel een nieuw onderdeel te bestellen. Bij de installatie kunnen we het nieuwe onderdeel dan toevoegen of vervangen bij de tourniquet.


» Download gratis checklist: Controlepunten voor installatie van de tourniquetdeur


3. Bel ons bij spoed zo snel mogelijk

De levertijd van een tourniquetdeur is al gauw 8 tot 12 weken. Weet u al dat u met uw planning in de knel komt? Of weet u (bijna) zeker dat u de opdracht krijgt, maar duurt de bevestiging van uw opdrachtgever nog even? Dan kunt u er bijvoorbeeld wel voor kiezen om het tekenwerk al op te starten. Hiermee verkort u de levertijd vanaf opdracht, omdat we geen tijd meer hoeven te besteden aan het tekenwerk na de opdracht. U betaalt alleen voor de tekenkosten als de opdracht onverhoopt toch niet doorgaat. Kortom: we denken graag met u mee welke mogelijkheden er zijn. Bel als opdrachtgever zo snel mogelijk, zodat we alvast met u mee kunnen denken.

Tot slot

Wij zijn binnen ons productieproces afhankelijk van andere toeleveranciers (bijvoorbeeld een glasleverancier). Dit betekent dat de levertijd vaak een vast gegeven is. Belangrijk dus dat we samen aandacht besteden aan een goede onderlinge communicatie. We denken graag met u mee over de planning en wat we kunnen doen om bij nood de levertijd te verkorten binnen uw project.

Edwin van Kesteren
Als een van Boon Edam’s ervaren projectleiders coördineert Edwin het voorbereidings- en installatieproces van entreesystemen. Daarnaast is hij specialist in het begeleiden van moderniseringen van draaideuren, schuifdeuren en beveiligingsdeuren die al jaren ‘in het veld staan’ naar de laatste stand der techniek, zodat zij voldoen aan de meest recente veiligheidsnormen. Maar ook de coördinatie van het ombouwen van ‘vreemd fabricaat deuren’ naar een échte Boon Edam behoort tot de activiteiten van Edwin. Projectbesprekingen met klanten, situatiebeoordelingen, oplossingen bedenken, plannen en het optimaal organiseren van deze projecten zijn Edwin op het lijf geschreven.