Contactform Markthallen

Contactformulier

Contact

Esthetische mogelijkheden voor beveiligingsentrees

Wie googelt op "mooiste kantoren" krijgt meer dan genoeg resultaten, met foto's van interieurs met prachtige designs, materialen en licht- en kleurgebruik. Maar heeft de esthetiek van kantoorruimtes ook  daadwerkelijk invloed op het bedrijf en de medewerkers? En op welke plaats komt esthetiek als het erom gaat hoe goed een kantoorruimte beveiligd is?

hansemerkur-boon-edam

Volgens een onderzoek naar de rol van esthetica en fysieke entreebeveiliging, doet het uiterlijk ertoe. Het oorspronkelijke doel van beveiliging is het weghouden van mensen uit ruimtes die anders openbare ruimtes zouden zijn. Potentiële bezoekers dienen zich geïntimideerd of ontmoedigd te voelen door de beperking van toegankelijkheid. Dit gaat echter vaak tegen de wens van veel organisaties in: ze willen openheid en prestige uitstralen, maar hebben beveiligingsentrees nodig om de toegang te controleren. Het onderzoek  zegt: "Slecht ontworpen beveiligingsarchitectuur zorgt voor indirecte kosten doordat het mensen beperkt om samen te komen, en door gevoelens van angst op te wekken, beïnvloedt dit ook het bereiken van geluksgevoel."

Bij fysieke entreebeveiliging, telt esthetiek mee

Beveiliging is een noodzaak en een eis om uw medewerkers, bezoekers en leveranciers veilig te houden. Voor wie beveiligingsentrees, zoals poortjes en beveiligde tourniquetdeuren inzet, is beveiliging de hoofdzaak. Maar hoe ze eruit zien en hoe ze "worden ervaren" is ook van belang. Mensen gaan op de eerste indruk af en een opvallend, visueel aantrekkelijk ontwerp communiceert dat het bedrijf niet alleen trots is op zijn beveiligingsoplossingen, maar ook op hoe die eruitzien en worden gebruikt. Het zegt iets over uw kernwaarden. Het laat zien dat u een veilige en beveiligde omgeving wilt creëren voor medewerkers en bezoekers.

Beveiligingsentree aan laten sluiten op branding, designelementen of gevel

Esthetiek is vooral belangrijk bij toepassingen in bijvoorbeeld kantoorgebouwen en musea. Belangrijke esthetische kenmerken die u in uw beveiligingsentree kunt integreren, zijn bijvoorbeeld architectonische afwerkingen en beglazingsopties die aansluiten op uw branding, designelementen of gevel. Ook voor beveiligingspoortjes zijn er uiteenlopende opties voor de bovenbladen. Afhankelijk van wat u beslist, kan uw beveiligingsentree opgaan in uw interieur en tegelijkertijd een hoog niveau van prestige, beveiliging en veiligheid bieden.

expeditors-115976-speedlane-slide-4NoMa-house-012

Esthetiek: slechts één onderdeel van een goed beveiligingsbesluit

Liberty-Global-015

Op basis van onze ervaringen hebben we een uitgebreide handleiding ontwikkeld onder de naam STARTSS®, een beslissingsmethodiek met acht factoren om u te begeleiden bij het maken van de beste keuze voor beveiligingsentrees op de lange termijn.

De meeste belanghebbenden zijn van mening dat esthetiek van het grootste belang is tijdens de ontwerpfase van een entree. Maar om een echt effectieve beveiligingsoplossing voor de lange termijn te installeren, moeten alle acht STARTSS-beslissingsfactoren worden meegenomen. Hoe prachtig uw entree ook is, als er een rij medewerkers voor in de rij staat, zullen ze de esthetiek niet lang blijven waarderen.

Het design van uw kantoor en de entree doet ertoe. U hoeft geen bewegende fonteinen naast uw receptie te bouwen, maar het is wel van belang dat u nadenkt over welke indruk u wilt achterlaten, welke boodschap u wilt overbrengen en hoe u wilt dat uw medewerkers zich voelen als zij aan het werk zijn. Uiteindelijk speelt de esthetiek dan zeker een rol. Maar hier begint het nog maar mee. Uw investering zal voor een zo lang mogelijke tijd maximaal rendement opleveren als u de totaaloplossing vindt met behulp van STARTSS (Security, Throughput, Aesthetics, ROI, Training, Service, Safety).

» Download de Whitepaper Wat wordt het visitekaartje van uw gebouw? 

Jeannette Lenssen-Kwantes

Geschreven door Jeannette Lenssen-Kwantes

Ik ben de Adviseur Architecten van Boon Edam. In deze rol geef ik adviezen over verschillende entreeoplossingen en de toepasbaarheid daarvan. Ik probeer de esthetische wensen van de architect te koppelen aan de functionele eisen die aan een entree worden gesteld. Dit leidt tot bijzondere entreeoplossingen die zowel qua uitstraling als functies bij een gebouw passen.

Schrijf u in voor blog updates per e-mail

Recente Blogs

Blogs per onderwerp

Kies allemaal