Neem contact met ons op! Contact
Contactform Markthallen

Contactformulier

Contact

Boon Edam Blog

Nieuwe Europese norm EN 16034 waarborgt kwaliteit brandwerende deur

GASTBLOG door Harm van Dartel, Certificatiemanager SKG-IKOB

Aan brand in een gebouw wil je liever niet denken. Toch moet elke gebouweigenaar, opdrachtgever en fabrikant daarop voorbereid zijn. Gelukkig kunnen er op voorhand de nodige maatregelen worden getroffen om de gevolgen van een brand zo klein mogelijk te houden. Een brandwerende deur is een van de elementen die een uitslaande brand kan voorkomen. Om de kwaliteit van een brandwerende deur in heel Europa beter te waarborgen is sinds eind 2016 de nieuwe productnorm EN 16034 in het leven geroepen. In deze blog ga ik dieper in op deze norm en de gevolgen hiervan voor de markt.

Lees verder

Geen ruimte voor zwakke schakels in inbraakwerende entree

GASTBLOG door Harm van Dartel, Certificatiemanager SKG-IKOB

Als certificatiemanager bij SKG-IKOB merk ik dat er binnen de utiliteitsbouw steeds meer waarde wordt gehecht aan het beveiligingsniveau van een gebouw. Een ontwikkeling die ik toejuich en waar wij als onafhankelijke certificatie-instelling graag een steentje aan bij dragen.  De entree kan van grote invloed zijn op het beveiligingsniveau van een gebouw. Maar wat maakt een entree nou inbraakwerend? Welke gradaties zijn er en hoe wordt dit nationaal en internationaal getoetst? In deze blog ga ik hier dieper op in. 

Lees verder

Luchtgordijnen: veel voordelen én esthetisch verantwoord

Voor een receptioniste in een kantoorpand of klanten en personeel in een winkel is niets zo vervelend als last hebben van koude lucht die door de entree naar binnen komt. Een ongewenste luchtstroom kan voor een ongezond binnenklimaat in een gebouw zorgen en op die manier gezondheidsklachten en ziekteverzuim in de hand werken. Reden genoeg om dit te voorkomen. Bijvoorbeeld met behulp van een luchtgordijn. In deze blog ga ik in op de voordelen van een luchtgordijn, zonder dat dit ten koste hoeft te gaan van esthetische mogelijkheden.

Lees verder

Entreeoplossingen voor onderwijsinstellingen

Zodra de schoolbel gaat zie je leerlingen het gebouw binnenstormen. Met rugtassen die vaak nog groter zijn dan henzelf proberen ze zich met z’n allen door de toegangsdeur te wringen. Deze heeft dan ook veel te verduren. Entrees van onderwijsinstellingen dienen daarom bovenal functioneel te zijn. Ze moeten een goede doorstroom bieden én tegen een stootje kunnen.

Lees verder

Enorme Boon Edam draaideur voor buitenlandse klant

Medio 2015 kreeg Boon Edam een wel heel bijzondere aanvraag binnen voor een enorme automatische draaideur. De deur moest een transparante uitstraling hebben, maar daarbij ook nog eens een diameter van 4,5 meter hebben een hoogte van 6 meter! Naast deze enorme omvang moest de draaideur ook nog eens bestand zijn tegen een enorme windbelasting, meer dan windkracht 12. Een prachtige uitdaging voor ons.

Lees verder

Draaien draaideuren van een gemeentehuis trager?

"Elke keer als ik een gemeentehuis betreedt, valt het mij op dat de draaideuren van gemeentehuizen langzamer werken dan andere draaideuren. Is dat ook echt zo?". Deze vraag had luisteraar Frank aan Jeroen Kijk in de Vegte van het radioprogramma Bureau Kijk in de Vegte. Jeroen legde deze en enkele andere vragen voor aan Boon Edam tijdens de uitzending van zondag 29 januari 2017.

Lees verder

Gastvrije entrees voor hotels, waar moet u op letten?

Het aantal hotels neemt nog steeds flink toe. Om je als hotel te kunnen onderscheiden kiest men voor een eigen karakter of ‘gezicht’. Dit karakter wordt heel vaak vertaald naar de uitstraling van het pand. De entree is hierin een belangrijk onderdeel. De entree is een visitekaartje en kan een kenmerkend onderdeel van het hotel zijn. Bovenal dient de entree een gastvrij gevoel op te wekken en een vrije doorgang te verschaffen aan logees en bezoekers. Hoe kan je daarmee rekening houden bij het kiezen van de entree?

Lees verder

Een vocht- en vuilvrije entree met de juiste entreemat

Heeft u wel eens iemand zien uitglijden over een natte vloer? Of zien struikelen over de deurmat? Het is soms oppassen als u een gebouw betreedt. Een vochtige vloer of een entreemat die niet goed is geplaatst en daardoor omhoog krult zorgt voor gevaarlijke situaties. De vloermat is daarom een belangrijk onderdeel van een entree. Maar naast de functionele functie is er ook op esthetisch gebied is er steeds meer mogelijk.

Lees verder

Wat is het juiste aantal tourniquetdeuren in een gebouw?

In de rij staan voor een deur om je bestemming te bereiken, daar zit niemand op te wachten. Zeker niet als je daardoor de trein mist of te laat komt voor een afspraak. Voldoende capaciteit is dan ook één van de belangrijkste voorwaarden voor een optimale entree. Afhankelijk van het aantal personen dat in piektijden door de tourniquet moet lopen, zijn er mogelijkheden om één of meerdere tourniquetdeuren te plaatsen. In deze blog licht ik toe wat de voordelen zijn van het plaatsen van meerdere tourniquets en welke type gebouwen zich daar bij uitstek voor lenen.

Lees verder

Handbediende of automatische tourniquet?

Eén van de eerste afwegingen bij het kiezen van een tourniquet is de keuze tussen een handmatig bediende of (semi-) automatische draaideur. Beide opties hebben eigen voordelen, maar ook beperkingen. Reden genoeg om hier eens op in te zoomen en te kijken welke type gebouwen en gebruikers zich bij uitstek lenen voor het een of het ander.   

Lees verder

Schrijf je in voor blog updates per e-mail