Modulaire Toegangssystemen voor Snelle Toegang en Onderhoud

Hebt u dat ook wel eens? ’s Avonds heel laat onderweg in de auto. Buiten de spits dus lekker geen file. Althans dat denk je. Maar dan opeens een wegversmalling en meteen staat het vast. Want verderop wordt aan de weg gewerkt. Heel frustrerend. Natuurlijk is onderhoud aan de weg belangrijk. Toch wil je er niet voor in de file staan. Dit geldt ook voor toegangssystemen. Onderhoud is onvermijdelijk. Maar down time is te voorkomen door vroegtijdig na te denken over een toegankelijke en modulaire constructie. Daardoor is onderhoud snel en eenvoudig uit te voeren. En doen de toegangssystemen wat ze moeten doen: makkelijk en veilig toegang bieden.

In mijn ervaring kunnen goed onderhouden toegangssystemen van goede kwaliteit tientallen jaren probleemloos functioneren. Veel problemen zijn te voorkomen door goed onderhoud te plegen. Er zijn diverse bedrijven die niet alleen in staat zijn hun eigen producten te onderhouden, maar dit ook doen voor producten van andere fabrikanten. Een raamovereenkomst met één onderhoudsbedrijf maakt de logistiek van onderhoud veel makkelijker te organiseren. Bovendien is het natuurlijk makkelijk als er bij een probleem slechts een telefoontje nodig is naar de vaste contractpartner. Maak dan meteen heldere afspraken over de responstijd zodat de monteur ook binnen korte termijn een storing komt verhelpen.

Het is ook heel belangrijk dat servicemonteurs continue bijgeschoold worden. De ontwikkelingen in de wereld van draaideuren en onderhoud gaat snel. Goede opleidingen en regelmatige bijscholing helpt monteurs om ook onderhoud te kunnen plegen aan vreemde merken zodat ze elke klus aankunnen. Bij het afsluiten van een raamovereenkomst voor onderhoud is dit dus zeker iets om te checken.

Klantgerichte Service

Een goede servicedienst is een belangrijk communicatiekanaal tussen klant en leverancier. Een visitekaartje ook. Een goede monteur ruimt bijvoorbeeld zijn eigen afval op. Dit klinkt logisch, maar ik hoor regelmatig dat monteurs van diverse bedrijven hun rommel achterlaten op de klus. Wat je ook van een vakkundig monteur mag verwachten, is dat hij naast het plegen van onderhoud ook deskundig advies kan geven over toekomstig onderhoud. Of rekening houdend met de wensen en eisen van een klant ook andere mogelijkheden ter sprake brengt. Indien nodig en gewenst zorgt een monteur voor contact met een accountmanager om een vraag verder uit te werken, passend bij de situatie en de klant. Op deze manier worden issues vroegtijdig gesignaleerd en voorkomen. Gewoon door helder en eerlijk te communiceren. Dat is toch voor iedereen prettig?

Zonder Down Time

Bij het 5-sterren winkelcentrum Stadshart Amstelveen is down time onacceptabel. Shoppende klanten mogen absoluut geen last hebben van onderhoudswerkzaamheden. Dat betekent dat onderhoud uitsluitend buiten openingstijden kan plaatsvinden. In dat centrum is recent zelfs een complete tourniquet draaideur omgebouwd zonder de in- en uitgangen zelfs maar een moment te blokkeren. Dit is mogelijk dankzij een modulair systeem dat aanpassing aan de bouwkundige constructie overbodig maakt.

Dat noem ik pas echt service. Zo hoor je met je klant en de klanten van de klant om te gaan.

Jon-Paul Daum
Jon-Paul is accountmanager en heeft bij Boon Edam jarenlang ervaring opgedaan op het gebied van service en onderhoud voor toegangsproducten. Hij kan alles vertellen over het meest geschikte toegangsproduct voor iedere situatie, maar ook hoe bestaande toegangsproducten in optimale conditie gehouden kunnen worden en hoe de levensduur van toegangsproducten optimaal verlengd kan worden.